martes, 19 de febrero de 2013

DRENA LA LLUM


En Joan Duran, company i amic de moltes aventures artístiques, l'altre dia em va fer  arribar aquest poema inèdit en un moment molt especial: des de fa prop d'un any tenim entre mans un  llibre d'artista que porta per títol Variacions sobre la llum.
Es tracta d'una suite de sis poemes-díptics-els quals jo vull il.lustrar amb les tècniques del gravat i també, perquè no, engrescar-me en l'aventura de l'autoedició.  
D'aquell llibre inicial en vaig  fer un parell de prototips, les imatges del qual les trobareu pels arxius d'aquest  bloc.
Avui  aquest poema nou, inèdit, contundent, ens conecta directament amb l'ànima del projecte i ens ha motivat a donar-li un nou impuls i fixar el nostre objectiu en publicar-lo a  l'abril  coincidint en  la meva participació a la fira d'Art Libris 2013.



 Nascut a Sitges l’onze d’agost de 1978, Joan Duran és poeta i doctor en bioquímica. En l’àmbit de la creació literària ha rebut diversos premis de poesia, entre els quals el Miquel Martí i Pol amb el poemari Zoòtrop (Publicacions de la UAB, 1998), l'XI Premi Ramon Comas i Maduell de Poesia pel poemari Kore (Cossetània Edicions, 2001), l’XI premi Màrius Torres per Domèstica veritat (Pagès Editors, 2006) i el XIII Miquel Àngel Riera per Natural delit (Edicions del Salobre, 2010). L’any 2004 publicà el poemari Nix, amb portada de Núria Corretgé, finalista del Rosa Leveroni (Arola Editors, 2004). Paral·lelament ha publicat, també, dues plaquettes: Paisatge Convencional, (Papers de Terramar, 2002), i Assaig d’Àngel (Els ulls de Tirèsies, 2005) i el llibret d’Òpera Bruna de Nit (Arola Editors, 2004), amb música de Xavier Pagès. També ha publicat poemes en diversos llibres conjuntament amb altres artistes i escriptors, com Naxos, en edició de bibliòfil, editat per El Taller de Núria Corretgé, l’antologia de poesia jove Pedra foguera (Documenta Balear, 2008) o el poemari col·lectiu Els llops (La Garúa, 2009) escrit amb Laia Noguera i Esteve Plantada. També ha participat en exposicions col·lectives combinant art plàstic i poesia i en recitals i festivals poètics d’arreu del país. És codirector juntament amb la Cèlia Sànchez-Mústich de la Festa de la Poesia de Sitges.




joanduran.cat








No hay comentarios:

Publicar un comentario